100% DEsem

Desem is een natuurlijk rijsmiddel. Een eenvoudig mengsel van bloem en water, dat na verloop van tijd in een warme omgeving spontaan begint te gisten. ⁠

Bacteriën en gisten leven overal om ons heen. In een desem wemelt het met allerlei kleine (micro-)organismen, die niet alleen in het meel maar ook in de lucht te vinden zijn.

Maar waarom dan bakken met desem en niet met bakkersgist? ⁠
Desem wordt al gebruikt sinds 3000 v.Chr. en is hierdoor cultureel erfgoed en daarom van belang om bewaard te worden.

Onze broden, en overige producten met desem gemaakt, zijn veel voedzamer, lichter verteerbaar en smakelijker!

ambachtelijk

Doordat al onze broden voor het grootste gedeelte met de hand worden gemaakt , en een natuur product zijn, ziet elk brood er net weer anders uit. De ene keer wat hoger of wat langer.

WInkel

De Bakkerie bevindt zich aan de Heurne 34A. Hier kun je terecht voor je brood, een kopje koffie, ontbijt of lunch. Bestellen is dus niet meer nodig. Heb je een grote hoeveelheid aan brood nodig? Stuur dan ruim op tijd een mailtje, dan kunnen we dit voor je aan de kant leggen.